Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vesnice

10. 6. 2013

LIstová-konohagakure:Pro nás nejdůležitější a zároveň v ninja světě největší vesnice v zemi Ohně, kde žije i Naruto a jeho přátelé. Vždy to byla nejsilnější vesnice a držela moc nad ostatními. Nyní je uzavřen mír a spojenectví se všemi velkými národy ninjů, nejdůležitějším spojencem je Písečná vesnie a to díky Narutovi, který pomohl Gaarovi nynějšímu Kazegakemu (vůdce Písečné vesnice). Od pradávna má nejsilnější vůdce a to Hokágy, kteří ochraňují vesnici, Hokage je považován za nejsilnějšího z Kágů.

Pisečná-Sunagakure: Tato vesnice je v zemi Větru a leží v poušti, kde je za pomoci skal a nehostiných podmínek velice dobře chráněna. Jejím vůdecm je Kazakage, nyní je jím Gaara. Shukaku, písečný démon, pochází odtud, byl vytvořen z ducha mnicha a po té zapečetěn do Gaary, syna minulého Kazakageho.

Kamenná-Iwagakure:Je v zemi Země a její ninjové používají zemské techniky. Jejím vůdcem je Tsuchikage.

Mlžná-Kirigakure:Nachází se v Zemi Vody a jejím vůdcem je Mizukage. Moc se o této vesnici neví, ale pochází z ní 7 Šermířských pánů.

Oblačná-Kumogakure:Nachází se v Zemi Blesku vůdcem je Raikage. Není to zrovna čestná vesnice, viz únos Hinaty a následná smrt Nejiho Otce.

Deštná-Amegakure: Nachází se v zemi Deště a také se o této vesnici mnoho neví, je to víceméně loupeživý národ. Později zjišťujeme, že odsud pochází několik členů Akatsuki

Zvučná-Otogakure:Tato vesnice vznikla nedávno a byla vytvořena Orochimarem, který ji má jen jako experimentální místo.

Hvězdná-Hoshigakure:Tato vesnice je nejmenší a nejslabší spojenec Listové.Je velmi malá a slabá, ale má vzácný artefakt - spadlý meteorit.